A programozható vezérlők bármilyen automatizálási feladatra alkalmasak, mint pl.: épületfelügyeleti rendszerek, egyedi- és távfűtési rendszerek, távfelügyelet, távvezérlés, ipari  automatizálás.
Rengeteg gyártó kínál különböző megoldásokat ezen feladatok megoldására.
A vállalkozás több gyártó termékeit alkalmazza:


A Saia PLC-k (programozható vezérlők) kiemelt figyelmet kapnak, tekintettel az ár/érték arányra, jó műszaki háttérre, a jó kommunikációs lehetőségekre, amely lehetővé teszi összekapcsolását más rendszerekkel.
Ezek a szabályzók elsők között kínáltak lehetőséget a WEB alapú automatizálásra.
A WEB technológia lehetővé tette, hogy drága megjelenítő szoftverek nélkül a vezérlők adatai és a hozzájuk tartozó technológiai képek megjeleníthetők legyenek bármilyen szabványos böngésző program (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera, stb...) segítségével.
A számítógépes lehetőségeken kívül a vezérlőegységek közelében, vagy a vezérlőszekrénybe épített WEB terminál segítségével helyi megjelenítés is megvalósítható.
A cég a PLC-n kívül mérő- és segédreléket, számlálókat, időzítőket is kínál a komplett automatizálási folyamatok megvalósításához.
Több PLC közötti kommunikáció többféleképpen is megvalósítható: TCP/IP szabvány segítségével Intraneten, GSM vagy vezetékes telefonvonal használatával,  illetve saját kommunikációs csatornák segítségével.


A Honeywell SMILE mikroprocesszoros külső hőmérséklet függő szabályzói rugalmasan paraméterezhetők az adott rendszernek megfelelően.
Direkt- és szabályozható fűtési körök, kazánok és hőszivattyúk, használati melegvíz előállítás, szolár rendszer vezérlés egyaránt megvalósítható vele.
Működhet önállóan, vagy hálózatba köthető maximum 5 darab szabályzó. Minden fűtési kör saját időprogrammal látható el.

Az evotouch érintőképernyős zónamenedzser max. 8 zóna fűtési szabályozására képes vezeték nélkül. A szabványos 868 MHZ-es frekvenciasávban kommunikál.
A rendszer központjaként az evotouch zónamenedzser tárolja az egyes zónák egyedi hőmérséklet-idő programjait és küldi el az aktuális hőmérséklet parancsokat a szabályzó eszközöknek. Szabályzó elemként az evotouch képes kezelni a már jól ismert HCE80 zónaszabályzót, a HR80 radiátorszelep működtetőt, vagy akár a HM80 keverőszelep vezérlőt is.
További funkcióként az evotouch képes kazán indításra kapcsoló üzemben, vagy OpenTherm protokolon. Az evotouch egyedülálló módon cserélhető előlappal rendelkezik, így fekete, fehér, alumínium, de akár piros előlappal is díszitheti a lakást.
Ugyancsak egyedülálló módon az evotouch a fali felszerelés mellett asztali állványra is elhelyezhető.Az Elesta DOMOTESTA mikroprocesszoros szabályzói szintén külső hőmérséklet függő szabályzást valósítanak meg a beállított paramétereknek megfelelően.
Alkalmasak kazán vezérléshez, szabályozható fűtési körökhöz, használati melegvíz előállításhoz.
Bővíthetők plusz modulok beiktatásával, ezáltal több kazán, fűtési kör, vagy melegvíz tároló szabályozható vele.Kisebb automatizálási feladatok megoldására alkalmas lehet a Schneider Electric cég Smart Relay sorozata. Moduláris reléi mindenféle alkalmazáshoz megfelelők. Digitális- és analóg ki- és bemenetek egyaránt elérhetők benne, így kisebb gépek, világítási rendszerek, fűtési és légkondicionálási rendszerek, automata nyomástartók vezérlésére kíválóan alkalmasak.
Kommunikációs lehetőségeinek köszönhetően akár több különböző helyen beépített relé együttműködése, távfelügyelet, távvezérlés is megoldható vele.Egyszerű távfelügyelet, távvezérlés egyszerűen megoldható különböző SMS küldő modulok és erre a célra is alkalmas digitális termosztátok segítségével. Családi házak, nyaralók fűtésének ki- és bekapcsolása SMS küldéssel, telefonhívással.
Értesítést kaphat különböző műszaki hibákról (áramszünet, kazán üzemzavar, stb...), illetve azok megszűnéséről. Egyes típusok képesek SMS-t küldeni ha hőmérsékletek eltérnek a normális értéktől.